Ιστότοπος Εκπαιδευτικών Μηχανικών

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο μεταβατικό στάδιο των εκπαιδευτικών διεργασιών και εξελίξεων το οποίο βιώνουμε όλοι εμείς που υπηρετούμε στην Εκπαίδευση, χρήσιμο είναι να έχουμε κατά νου δύο ιδιαίτερα σημαντικές ψυχοπαιδαγωγικές έννοιες: τον αναστοχασμό και την ενσυναίσθηση.
Είμαι βέβαιος πως η επαγγελματική μας συνείδηση, σε συνδυασμό με τις γνωσιοπαιδαγωγικές μας αρχές και στάσεις, θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, που είναι και ο κοινός μας στόχος.
Πραγματοποιώντας έναν πολύ σύντομο απολογισμό για την περασμένη χρονιά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμμετοχή σας στις εικοσιτρείς επιμορφωτικές ημερίδες και σεμινάρια όπως και σε αρκετές δράσεις που διοργάνωσα προσωπικά αλλά και σε συνεργασία με συναδέλφους μου Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, ειδικούς επιστήμονες, επαγγελματίες κλπ.
Προσωπικά πάντοτε θα επιδιώκω, όσο αυτό μου είναι εφικτό, να βελτιώνομαι, παρακολουθώντας ο ίδιος και συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά σεμινάρια, Συνέδρια, Ημερίδες κλπ., για να ασκώ καλύτερα το παιδαγωγικό και καθοδηγητικό μου έργο έτσι ώστε να είμαι σε θέση να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες σας.
Θα ήθελα επίσης να γίνει κατανοητό, πως ορισμένες σχολικές μονάδες αρμοδιότητος μου στην επαρχία δεν κατέστη δυνατό να τις επισκεφτώ καθώς οι εγκρίσεις μετακίνησης είναι ιδιαίτερα περιορισμένες και πως με την πρώτη ευκαιρία θα είμαι δίπλα στους συναδέλφους.
Αφού σας ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά για τη συνεργασία σας, αναμένω πάντοτε τις χρήσιμες επισημάνσεις και προτάσεις σας για γνωστικά και παιδαγωγικά θέματα.
Θα ήθελα επίσης να μου καταγράψετε τις ανάγκες σας για επιμόρφωση σε θέματα που, είτε αφορούν το γνωστικό μας αντικείμενο, είτε γενικότερα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, με σκοπό την υλοποίηση σεμιναρίων σε θέματα των ενδιαφερόντων σας.
Επίσης, πάντοτε είναι σε δυναμική η πρόταση για συλλογή εκπαιδευτικού υλικού (παρουσιάσεις, σημειώσεις κ.ά.) από όποιον συνάδελφο επιθυμεί, με σκοπό τη δημιουργία dvd ή και ηλεκτρονικών σημειώσεων με το υλικό αυτό (αυτονόητο είναι πως θα γίνεται αναφορά στην πηγή προέλευσής του), και διανομή του στους συναδέλφους, που θα αποσκοπεί στη διάχυση της γνώσης και την ανταλλαγή υλικού για τη διευκόλυνση του έργου μας.
Για οτιδήποτε εκτιμάτε ότι είμαι σε θέση να συνεισφέρω στο παιδαγωγικό και διδακτικό σας έργο, καθώς και σε οποιασδήποτε μορφής παιδαγωγική συνεργασία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου άμεσα στο τηλέφωνο 210-5987693,6 καθώς και στο προσωπικό μου email: ezogo@otenet.gr.
Εύχομαι σε όλους σας για τη νέα σχολική χρονιά, παρά τις αντιξοότητες των καιρών, υγεία, γαλήνη, δημιουργικότητα και καλή δύναμη στο ευγενές αλλά και δύσκολο δυναμικό έργο της εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ευστάθιος Αθ. Ζωγόπουλος
Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ
Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12.04

Κατηγορία: Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *