Ιστότοπος Εκπαιδευτικών Μηχανικών

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2013-14

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο μεταβατικό στάδιο των εκπαιδευτικών διεργασιών και εξελίξεων το οποίο βιώνουμε όλοι εμείς που υπηρετούμε τη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, χρήσιμο είναι να έχουμε κατά νου δύο σημαντικές κατά την κρίση μου ψυχοπαιδαγωγικές έννοιες: τον αναστοχασμό και την ενσυναίσθηση.
Είμαι βέβαιος πως η επαγγελματική μας συνείδηση, σε συνδυασμό με τις γνωσιοπαιδαγωγικές μας αρχές και στάσεις, θα συμβάλουν τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης, που είναι και ο κοινός μας στόχος.
Πραγματοποιώντας έναν πολύ σύντομο απολογισμό για την περασμένη χρονιά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμμετοχή σας στις τριάντα επιμορφωτικές δράσεις που διοργάνωσα προσωπικά αλλά και σε συνεργασία με συναδέλφους μου Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, ειδικούς επιστήμονες, επαγγελματίες κλπ.
Προσωπικά πάντοτε θα επιδιώκω, όσο αυτό μου είναι εφικτό, να βελτιώνομαι, παρακολουθώντας και ο ίδιος επιμορφωτικά σεμινάρια, Συνέδρια, Ημερίδες κλπ.
Θα ήθελα επίσης να γίνει κατανοητό πως ορισμένες σχολικές μονάδες ευθύνης μου στην Επαρχία δεν κατέστην δυνατό να τις επισκεφτώ και πως με την πρώτη ευκαιρία θα είμαι δίπλα στους συναδέλφους.
Αφού σας ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά για τη συνεργασία σας, αναμένω πάντοτε τις χρήσιμες προτάσεις σας για γνωστικά και παιδαγωγικά θέματα της ειδικότητάς μας.
Θα ήθελα επίσης να μου καταγράψετε τις ανάγκες σας για επιμόρφωση σε θέματα που, είτε αφορούν το γνωστικό μας αντικείμενο, είτε γενικότερα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, με σκοπό την υλοποίηση σεμιναρίων μικρής διάρκειας στα θέματα ενδιαφέροντός σας.
Επίσης, πάντοτε είναι σε δυναμική η πρόταση για συλλογή, κυρίως μέσω email, εκπαιδευτικού υλικού (παρουσιάσεις, σημειώσεις κ.ά.) από όποιον συνάδελφο επιθυμεί, με σκοπό τη δημιουργία dvd με το υλικό αυτό (αυτονόητο είναι πως θα γίνεται αναφορά στην πηγή προέλευσής του), και διανομή του στους συναδέλφους, που θα αποσκοπεί στη διάχυση της γνώσης και την ανταλλαγή υλικού για τη διευκόλυνση του έργου τους.
Υλικό που έχει συλλεχθεί, θα αναρτηθεί σύντομα και στην ιστοσελίδα http://www.ezogopoulos.gr.
Επίσης, από εφέτος και κάθε μήνα, καθιερώνω την e-ενημέρωση Μηχανολόγων, όπου θα σας αποστέλλω ηλεκτρονικά ένα άρθρο με θεματολογία σχετική με εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές αξιοποιήσιμες πρακτικές.
Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά τους κυρίους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους συναδέλφους Μηχανολόγους για την επιστολή μου αυτή, δίνοντάς την, εάν είναι εφικτό, σε κάθε συνάδελφο Μηχανολόγο (ή και συναφούς ειδικότητας) και αναρτώντας την στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολικής μονάδας.
Για οτιδήποτε εκτιμάτε ότι είμαι σε θέση να συνεισφέρω στο παιδαγωγικό και διδακτικό σας έργο, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου άμεσα στο τηλέφωνο 210-5987693,6 καθώς και στο προσωπικό μου email: ezogo@otenet.gr.
Εύχομαι σε όλους σας για τη νέα σχολική χρονιά, παρά τις αντιξοότητες των καιρών, υγεία και καλή δύναμη στο ευγενές αλλά και δύσκολο έργο της εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *