Ιστότοπος Εκπαιδευτικών Μηχανικών

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Foto Lesvos
Τη Δευτέρα 30/11/2015, υλοποιήθηκε, με, κατά γενική ομολογία, ιδιαίτερη επιτυχία επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ».
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ΠΕΚ Μυτιλήνης. Υπεύθυνος οργάνωσης τηλεδιάσκεψης ήταν ο συνάδελφος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Τ. Θεοφανέλλης. Το σεμινάριο απευθύνονταν στους συναδέλφους μηχανολόγους όλων των κλάδων και οχημάτων των ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ Λέσβου. Η διεξαγωγή του είχε εγκριθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π&Δ Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 18 συνάδελφοι από διάφορα ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ του Νομού. Εισηγητής ήμουν ο ίδιος, ενώ συντέλεσε αποτελεσματικά και η συνεργασία με τον συνάδελφό μου κ. Ν. Νικολάου.
Η επιμέρους θεματολογία κάλυψε τα παρακάτω:
• Σχεδιασμό εκπαιδευτικού έργου, λαμβάνοντας υπόψη τα μαθήματα σε σχέση με τις ιδιαιτερότητες των τοπικών σχολικών μονάδων.
• Προώθηση θεσμοθετημένων εκπαιδευτικών καινοτομιών.
• Ανάπτυξη της επικοινωνίας και συνεργασίας των εκπαιδευτικών και μεταξύ των σχολικών μονάδων.
• Θέματα διαπαιδαγώγησης των μαθητών.
• Επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών. Ανάπτυξη ενδοσχολικών και διασχολικών επιμορφώσεων. Εντοπισμός και αξιοποίηση καλών πρακτικών.
Από τη ζύμωση, την επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων και την ανατροφοδότηση που υπήρξε, προέκυψαν χρήσιμες επισημάνσεις, προτάσεις και συμπεράσματα, που θα πρέπει να αξιοποιηθούν.
Ευχαριστώ θερμά όλους στους συμμετέχοντες συναδέλφους για την ενεργό συμμετοχή τους, τη συνεργασία και τις καταλυτικές παρεμβάσεις τους.

Κατηγορία: Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *